Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 (18:00'-20:00'), η Ελληνική Εταιρεία Αξιολόγησης (ΕΕΑ) διοργάνωσε στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, παρουσίαση του «Κειμένου θέσεων για τη διαμόρφωση μίας Εθνικής Στρατηγικής Αξιολόγησης».

Για την προβολή της εκδήλωσης συνδεθείτε εδώ

Εκδήλωση ΕΕΑ για την παρουσίαση κειμένου θέσεων για τη διαμόρφωση μίας Εθνικής Στρατηγικής Αξιολόγησης

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», Θεσσαλονίκη

Η διαμόρφωση δημόσιων πολιτικών για την αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών προκλήσεων, απαιτεί την ανάπτυξη κατάλληλων μεθόδων μελέτης και προετοιμασίας των μέτρων πολιτικής, καθώς και αποτίμησης των αποτελεσμάτων τους. 

Στο πλαίσιο αυτό, η αξιολόγηση αποτελεί διεθνώς, βασική επιστημονική μέθοδο βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της δημόσιας πολιτικής, αναδεικνύοντας με επιστημονική πληρότητα, τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της και ενισχύοντας τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων μέσω της συστηματικής και αντικειμενικής αποτίμησης του βαθμού επίτευξης των στόχων.

Συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», Θεσσαλονίκη

Κατά την περίοδο 1-5 Οκτωβρίου 2018, διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, το 13ο Διετές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αξιολόγησης, με θέμα «Αξιολόγηση για την ενδυνάμωση των κοινωνιών».

Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιολόγησης διοργάνωσε με επιτυχία στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ημερίδα με θέμα "Αξιολόγηση για την Ανάπτυξη: Εφαρμογή της Παγκόσμιας Ατζέντας Αξιολόγησης σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο", την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Η αξιολόγηση ως προστιθέμενη αξία σε κρίσιμα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα και η συνεισφορά της στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, συζητήθηκαν στο 1ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Αξιολόγησης (ΕΕΑ) που πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2017 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Λόη Λαμπριανίδη, Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ

Κτήριο «Κωστής Παλαμάς», Αθήνα

Η αξιολόγηση ως μέθοδος διαμόρφωσης δημόσιας πολιτικής, αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, στο κτήριο «Κωστής Παλαμάς», στην Αθήνα, με κεντρικό ομιλητή τον Αναστάσιο Μπουγά, αξιωματούχο της γενικής διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. Το πάνελ αποτελείτο από τον καθηγητή Οικονομικών Επιστημών (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) Γιώργο Μέργο, τον καθηγητή Περιφερειακής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) Γιώργο Μιχαηλίδη και τον Γιάννη Φίρμπα, Γενικό διευθυντή της Εθνικής Αρχής Συντονισμού ΕΣΠΑ. Τη συζήτηση συντόνισε ο γενικός διευθυντής της «Ναυτεμπορικής», Γιάννης Περλεπές, και προλόγισε η πρόεδρος της ΕΕΑ Δήμητρα Ιωάννου, η οποία αναφέρθηκε στην ιστορία της ΕΕΑ, τις προοπτικές της και τους στόχους της.

sinedrio123

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αθήνα

Η εκδήλωση παρουσίασης της Ελληνικής Εταιρείας Αξιολόγησης διοργανώθηκε στην Αθήνα με στόχο την παρουσίαση της ΕΕΑ, την επισήμανση της λειτουργίας της αξιολόγησης ως μοχλού ανάπτυξης και την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων φορέων και αξιολογητών - σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο - σχετικά με τους στόχους και τις δραστηριότητες της ΕΕΑ.