Στο πλαίσιο του 13ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αξιολόγησης, η ΕΕΑ σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Συνεργασίας για την Αξιολόγηση (IOCE) διοργάνωσε σειρά θεματικών εκδηλώσεων για την αξιολόγηση, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" στη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 (18:00'-20:00'), η Ελληνική Εταιρεία Αξιολόγησης (ΕΕΑ) διοργάνωσε στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, παρουσίαση του «Κειμένου θέσεων για τη διαμόρφωση μίας Εθνικής Στρατηγικής Αξιολόγησης».

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ

Κτήριο «Κωστής Παλαμάς», Αθήνα

Η αξιολόγηση ως μέθοδος διαμόρφωσης δημόσιας πολιτικής, αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, στο κτήριο «Κωστής Παλαμάς», στην Αθήνα, με κεντρικό ομιλητή τον Αναστάσιο Μπουγά, αξιωματούχο της γενικής διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. Το πάνελ αποτελείτο από τον καθηγητή Οικονομικών Επιστημών (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) Γιώργο Μέργο, τον καθηγητή Περιφερειακής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) Γιώργο Μιχαηλίδη και τον Γιάννη Φίρμπα, Γενικό διευθυντή της Εθνικής Αρχής Συντονισμού ΕΣΠΑ. Τη συζήτηση συντόνισε ο γενικός διευθυντής της «Ναυτεμπορικής», Γιάννης Περλεπές, και προλόγισε η πρόεδρος της ΕΕΑ Δήμητρα Ιωάννου, η οποία αναφέρθηκε στην ιστορία της ΕΕΑ, τις προοπτικές της και τους στόχους της.